Hoe gaat het in zijn werk?

Jij verzamelt het afval, wij doen de rest. Zo kun jij focussen op wat echt telt: jouw klanten.
Wat is een Green Circle Salon?

01

Introductie call (30 min)

In 30 minuten legt Maaike of Nicolas je uit hoe jij een verschil kan maken. Jij kunt al je vragen stellen en beslist daarna zelf of je een Green Circle Salon wil worden.

02

Recycling Workshop (1 u)

Wij komen naar je toe en leggen jou en je team uit hoe je makkelijk kan recyclen. Het wordt een tof uurtje voor jou en je team.

03

Recycling!

Na de workshop geven we je de eerste verzameldozen. Vanaf dan kan je beginnen sorteren. Je ontvangt van ons een aparte vuilbak voor haar, aluminium en kleuring.
We make recycling easy!

04

Transport inplannen

Als de dozen vol zijn, plan jij een transport in. Je stuurt ons een e-mail met het aantal op te halen dozen, en de datum waarop je ze kwijt wil. Onze CO₂-neutrale transportpartner staat binnen de 24 uur aan de deuren van je salon.

Meer dan recyclage?

Dan is het tijd om daar zelf voor te zorgen

CO₂-voetafdruk berekenen

Alles begint bij meten. Zo starten we ook ons Full Circle Traject waar we haarfijn uitzoeken waar jij het meeste CO2 uitstoot. We verzamelen 60 datapunten die jouw impact duidelijk in beeld brengen.

We maken een uitgebreid rapport en adviseren je om je CO2-uitstoot te verminderen.

CO₂-uitstoot verminderen

In jouw salon organiseren we een workshop van 1 uur waarin we de resultaten van de analyse delen en toelichten. Met behulp van onze collectieve intelligentie en expertise stellen we een actieplan op voor het verminderen van jouw CO2-uitstoot in het komende jaar, inclusief mogelijke besparingen op energie- en waterrekeningen.

Hoe recyclen we?

Recycling haar

Meer info

Recycling kleuring

Meer info

Recycling metaal

Meer info

Gebruiksvriendelijk

95% van onze salons vond het recycleren makkelijk

94% van onze salons zou ons aanbevelen aan anderen

I am a button

Veelgestelde vragen

Zit je met een prangende vraag? Het antwoord vind je hoogstwaarschijnlijk hieronder. Is dat niet het geval, aarzel dan niet om ons te contacteren. We helpen graag!
 • 1. Een Green Circle Salon worden, hoeveel kost dat?

  Je betaalt een jaarlijkse bijdrage van 250 euro. Daarnaast betaal je per lege doos die je bestelt. Hoeveel dozen je nodig hebt, hangt af van de grootte van je salon en welk type salon je runt. Reken jaarlijks op 1 doos voor barbershops of als je geen aluminiumfolies gebruikt. Voor een salon die ook ontkleuring doet reken je tot 1,5 dozen per voltijdse medewerker per jaar. De effectieve kost ligt amper tussen de €0,20 en €0,35 per bezoek!

  Bereken hoeveel dozen je nodig hebt met de calculator.

 • 2. Hoe overtuig ik mijn klanten?

  75% van de consumenten* geeft aan dat ze zorg dragen voor het milieu belangrijk vinden. Als kapper heb je er dus alle baat bij transparant te communiceren over hoe je je CO₂-uitstoot beperkt en het afval uit je salon recycleert. Wedden dat de meeste klanten met plezier bijdragen aan jouw engagement voor een mooiere wereld?

  *Climate Action Awareness Report 2022 – Climate Partner

 • 3. Wat als ik het programma wil stopzetten?

  Bij Green Circle Salons werken we met algemene verkoopvoorwaarden. Wil je het programma stopzetten, breng ons dan drie maanden op voorhand op de hoogte. Je hoeft geen dozen terug te sturen.

 • 4. WAT ALS IK VERDER WIL GAAN DAN enkel RECYCLAGE?

  Dat kan! We hebben ook een uitgebreid programma (The Full Circle Program) met CO2-voetafdruk berekening en advies rond de impact van energieverbruik, waterverbruik, transport, gebouw of aankopen. We zijn het momenteel aan het testen met 40 salons uit de Benelux. Als je meer info wil, aarzel niet om ons te contacteren.

 • 5. Is het financieel interessant?

  We adviseren salons om een ecologische bijdrage te integreren in hun prijzen. Met 50 cent per bezoek is het programma volledig kostenneutraal en creëer je extra inkomst waarmee je extra eco-besparingen kan doen om zo de duurzaamheidstransitie van jouw salon te financieren en te versnellen. Een van onze deelnemend salons heeft een onderzoek gedaan en ondervond dat meer dan 90% van haar klanten positief reageerden op de ecologische bijdrage van zelfs €1! 

 • 6. Hoeveel dozen heb ik nodig?

  In één doos past afval van ongeveer 500 bezoeken. Reken jaarlijks op 1 doos voor barbershops of als je geen aluminiumfolies gebruikt. Voor een salon die ook ontkleuring doet reken je tot 2 dozen per voltijdse medewerker per jaar. Bereken hoeveel dozen je nodig hebt met de calculator.

 • 7. Recycleren, is dat moeilijk?

  Helemaal niet! Papier, karton en plastic sorteer je vaak al. Voortaan voeg je daar gewoon haar, kleuring en metalen aan toe. In de workshop die we geven in het begin, tonen we je enkele manieren om recycleren nog handiger te maken.

 • 8. Wat doen jullie met het haar

  We werken samen met twee partners. Human Material Loop die van het afgeknipte haar vezels voor kledij maakt. Super innovatief, en super nodig! Want de kleding industrie gebruikt vandaag veel stoffen die niet te recycleren zijn, de haarvezel is dat wel én ook volledig natuurlijk. En Hair Recycle die haarmatten en haarsokken creëert om olie uit rivieren, haven of industriële plaatsen te absorberen. Wist je dat 1 kilo haar tot 8 liters olie kan absorberen?

 • 9. Wat doen jullie met de metalen?

  Aluminium is oneindig recycleerbaar, maar spijtig genoeg niet als er chemische stoffen op zitten. Geen probleem voor ons! Onze partner Vanheede ontsmet de metalen van jullie kapperszaak om dan weer oneindig te kunnen recycleren.

 • 10. Wat doen jullie met de kleuring?

  Kleuring in de goot weggooien is slecht voor de waterkwaliteit. Daarom recycleren we dit graag mee. Vandaag verbrandt onze partner Vanheede de kleuring op een gecontroleerde manier om er elektriciteit van te maken. Dit is niet de beste oplossing, we zijn nog volop aan het zoeken naar een betere circulaire manier. Laat ons zeker weten als jij ideetjes hebt.

 • 11. Hoe overtuig ik mijn personeel om mee te doen?

  We merken dat de startworkshop heel belangrijk is. Als daar iedereen op aanwezig is en goed snapt waarom jullie als salon op duurzaamheid willen inzetten, volgt het recycleren vanzelf. Het recyclen zelf is een makkelijk taakje dat weinig moeite vraagt. Zo draagt iedereen in je salon zijn duurzame steentje bij!

 • 12. Hoe overtuig ik mijn baas om mee te doen?

  Door te werken met Green Circle Salons zet je baas zich in voor een duurzamere planeet. Bovendien brengt het een pak positieve gevolgen voor het bedrijf met zich mee. Zo krijgt het kapsalon een positief imago, wat milieubewuste klanten en nieuwe medewerkers aantrekt. Daarnaast dalen de water- en energierekeningen van het salon, aan de hand van ons advies rond CO₂-uitstoot. Alleen maar voordelen dus!

 • 13. Wat doe ik wanneer een doos vol zit met afval?

  Heel eenvoudig: je stuurt ons een e-mail naar transport@gcs.br-production.purplepanda.be met het aantal op te halen dozen, en de datum waarop je ze kwijt wil. Indien gewenst staat onze transportpartner binnen de 24 uur aan de deuren van je salon. Wens je nieuwe dozen? Laat het dan zeker ook weten!

 • 14. Ik heb weinig ruimte in mijn salon. Zal ik de dozen een plekje kunnen geven?

  Je hebt niet veel plek nodig. De recycleerdozen voor haar en metalen meten 75x28x28, zodat ze in makkelijk je salon kunnen staan. De doos voor kleuring meet 28x15x35 en kan je deze makkelijk in het kleurenlaboratorium naast de gootsteen plaatsen. De retourdoos meet 90x40x40, dus die bewaar je best in een opslagplaats.

 • 15. Waarom is het belangrijk om mijn ecologische voetafdruk te laten berekenen?

  Je kapsalon verbruikt veel water en elektriciteit. Dat leidt tot CO₂-emissie, de grootste oorzaak van de opwarming van de aarde. Door de CO₂-uitstoot van je salon te berekenen, kunnen we je nadien van gericht advies voorzien om tot een kleinere ecologische voetafdruk te komen. Zo zet je een belangrijke stap richting CO₂-neutraliteit, het doel van de Europese Unie tegen 2050. De komende jaren zullen daar heel wat nieuwe wetten rond verschijnen. Op tijd begonnen is half gewonnen!

Nog vragen?

Ready to create beauty, not waste?

Sluit je aan bij de community!

Onze planeet heeft betrokken leiders nodig. Sluit je aan bij meer
dan 16.000 Waste Warriors over de hele wereld die de mensen en
de planeet mooi houden.

Bereken jouw impact