Hoe recycleren wij jouw haarafval?

Hoe geven we jouw haarafval een tweede leven? Dat doen we samen met Human Material Loop!

Met Green Circle Salons geef je het haarafval uit jouw salon makkelijk een tweede leven. Hoe? Dat doen we samen met Human Material Loop: wij halen het haar op in jouw salon, sorteren het en Human Material Loop maakt er textielvezels van.

Het is superbelangrijk dat we stilstaan bij al dat haarafval. Alleen al in Europa belandt er jaarlijks 72 miljoen kilo haarafval op de vuilnisbelt. Beeld je in: da’s het gewicht van maar liefst zeven Eifeltorens. Zonde om haar zomaar weg te gooien, want je kunt er zoveel meer mee doen. Een revolutie in de textielindustrie ontketenen, bijvoorbeeld.

Maak kennis met Human Material Loop

Het bedrijf Human Material Loop zet haarafval om in materiaal, zoals garen voor de textielindustrie. Menselijk haar is een biologisch afbreekbaar alternatief voor synthetische stoffen die pas na 200 jaar vergaan – denk aan polyester. Daarnaast is een haarvezel zeer absorberend en isolerend. Ideaal voor warme truien en winterjassen. Denk je ‘ieuw, dat wilt toch niemand dragen!’, dan ben je mis, snel zul je het materiaal op de catwalk zien!

Van haren naar garen in 3 stappen

Met de hulp van Green Circle Salons draag je zelf bij aan een mooiere wereld. Dat doe je in drie eenvoudige stappen:  

1: Inzameling

Verzamel alle haarresten in een doos van Green Circle Salons. Zodra hij vol zit, regelt een CO2-neutrale transportpartner de ophaling.  

2: Controle

Het maatwerkbedrijf Westlandia weegt je afval en slaat het op – totdat er genoeg is om door te sturen voor recycling. Zo doen we geen onnodig transport en kan onze recycling partner goed zijn werk doen.

3: Textieltransformaties

Human Material Loop tovert je haarafval om in andere creaties. Truien, bijvoorbeeld: 100% natuurlijk, allergievrij en lokaal geproduceerd zonder pesticiden of watervervuiling. Ze maken garen in hun fabriek in Zwitserland, en die kunnen dan verweven worden tot verschillende textieltoepassingen.

Ready to create beauty, not waste?

Sluit je aan bij de community!

Onze planeet heeft betrokken leiders nodig. Sluit je aan bij meer
dan 16.000 Waste Warriors over de hele wereld die de mensen en
de planeet mooi houden.

Bereken jouw impact