Hoe geven we je aluminium een tweede leven geven

Aluminium kan je eindeloos recyclen, mits je het eerst ontsmet. Dit is hoe wij jouw kleurtubes en folies een tweede leven geven.

Wist je dat aluminium eindeloos herbruikbaar is? Eén voorwaarde: het materiaal moet vrij zijn van chemicaliën. En daar knelt het schoentje, want producten voor kleurbehandelingen zitten meestal vol chemicaliën. Toch kun je die uitdaging aanpakken en bijdragen aan een betere planeet – ontdek hier hoe.

Die stapel lege kleurtubes en gebruikte folies die je wekelijks verzamelt in je kapsalon? Geef ze liever een tweede kans, want afval breekt extreem langzaam af. Denk maar aan een aluminiumblikje dat in de zee belandt en 200 jaar nodig heeft om te vergaan. 

Bovendien vergt de productie van nieuw aluminium twintig keer meer energie dan de verwerking van oud materiaal. Belangrijk: om je folies en tubes klaar te stomen voor recycling, moeten die chemische stoffen eruit. Goed sorteren en ontsmetten is de boodschap – en da’s makkelijker dan je denkt.

Hoe recupereer je aluminium als kapper?  

Met Green Circle Salons geef je aluminium een nieuw leven in drie stappen: 

1: Inzameling

Verzamel je aluminiumverpakkingen in een doos van Green Circle Salons. Zodra je bak vol is, haalt een duurzame transportpartner ‘m op. 

2: Controle

Het maatwerkbedrijf Westlandia meet je hoeveelheid afval en controleert of het juist gesorteerd is. Alles blijft daar bewaard totdat er genoeg is om door te sturen voor recycling – een milieubewuste keuze.

3: Behandeling

Afvalbeheerder Vanheeden ontsmet het aluminium. Daarna krijgt het materiaal een tweede leven, bijvoorbeeld in de vorm van nieuwe folies en tubes. En het mooie is: die cyclus kan zich oneindig herhalen. 

Ready to create beauty, not waste?

Sluit je aan bij de community!

Onze planeet heeft betrokken leiders nodig. Sluit je aan bij meer
dan 16.000 Waste Warriors over de hele wereld die de mensen en
de planeet mooi houden.

Bereken jouw impact