Jouw overgebleven haarkleuring krijgt een groenere bestemming

Restjes haarverf belanden te vaak in de gootsteen, waardoor ze waterwegen vervuilen. Zonde, want onze planeet verdient net zoveel zorg als de klanten in je kappersstoel – toch? Gelukkig bestaat er een milieuvriendelijker alternatief.

Herken je dat? Tijdens de bereiding van je kleuringen meng je altijd een beetje extra, zodat je zeker genoeg hebt. Uiteindelijk blijf je met restjes zitten waar je niets meer mee doet. Ze wegspoelen met de kraan is schadelijk voor onze waterwegen, wij hebben een beter plan!

Met Green Circle Salons geef je restjes haarverf een nieuw leven in drie stappen:

Stap 1: Inzameling

Deponeer je overgebleven kleuringen in een doos van Green Circle Salons. Geef een seintje zodra je bak vol zit, dan haalt een duurzame transportpartner ‘m op.

Stap 2: Check

Het maatwerkbedrijf Westlandia weegt je kleuringen en checkt of ze goed gesorteerd zijn. Het afval blijft er opgeslagen totdat de hoeveelheid groot genoeg is om door te sturen. Dat kost minder tijd en is beter voor het milieu. 

Stap 3: Gecontroleerde verbranding 

De gecontroleerde verbranding van kleuringen wekt energie op. Een goede eerste stap, maar we zoeken actief naar een nóg betere recyclingoplossing. Ideeën? Laat het ons zeker weten!

Ready to create beauty, not waste?

Sluit je aan bij de community!

Onze planeet heeft betrokken leiders nodig. Sluit je aan bij meer
dan 16.000 Waste Warriors over de hele wereld die de mensen en
de planeet mooi houden.

Bereken jouw impact