Samen de kappersindustrie verduurzamen

Bereken jouw impactWat is een Green Circle Salon?

Wij zijn Gilles en Nicolas, twee energieke jonge gasten met een missie om de wereld een stukje mooier te maken, één knipbeurt per keer. In 2020 stonden we beide te luisteren naar Shane Price, de oprichter van Green Circle Salons in Canada.  Daar ontstond de vonk en de overtuiging dat we dit in de Benelux gingen introduceren. En vandaag staat het er, in een Europees jasje, maar met even veel passie.

Laten we het even hebben over de cijfers. Elke dag produceren kappers in de Benelux maar liefst 13 ton afval. Een verbijsterende statistiek die actie vereiste. Fast forward naar vandaag, en we hebben al een indrukwekkende 1082 kg van dat afval verzameld, allemaal dankzij onze geweldige Green Circle Community, die nu 376 haarstylisten telt.

 

Dus, wie is Gilles?

Met een solide ervaring van 14 jaar als sales- en marketingmanager in de kappersindustrie is Gilles de man met het plan om de kapperswereld te verduurzamen. In 2022 bundelde hij de krachten met Nicolas om Green Circle Salons te lanceren. Gilles is jouw go-to guy, het brein achter onze verkoop- en marketinginspanningen, en geloof ons, hij heeft de pitch die jouw van grijs naar groen zal doen veranderen.

 

En wie is Nicolas?

Nicolas is de jonge wolf in ons duo, pas 26 jaar oud en een opkomende ondernemer. In 2021 startte hij zijn eigen startup, Haircycle, waar hij zich verdiepte in de fascinerende wereld van het omzetten van haarafval in bio-stimulanten. Een jaar later stapte hij aan boord van het Green Circle Salons-schip. Met zijn technische knowhow weet Nicolas als geen ander hoe je haarafval zo circulair mogelijk maakt. Tegenwoordig is hij onze recyclinggoeroe, financieel brein en het vriendelijke gezicht waarmee je kunt praten als je die verzameldozen wilt retourneren.

Samen we op een missie om de kappersindustrie te transformeren, één duurzame knipbeurt per keer.

Het begon allemaal in Canada, 2009

Shane Price, de Canadese grondlegger van Green Circle Salons, trekt aan de alarmbel. Kappers hebben geen middelen om het afval uit hun salons te recycleren, dus belanden tonnen bruikbare materialen in de vuilbak. Shane’s passie voor de schoonheidssector, wetenschappelijke achtergrond en liefde voor de natuur vormen samen de ideale formule voor een duurzame oplossing: Green Circle Salons.

Vandaag telt de wereldwijde community 16 000 kappers. En daar bouwen wij verder aan in de Benelux.

Onze waste warriors aan het woord

Ich kam kürzlich mit Green Circle Salons in Kontakt. Wie großartig ist es, dass ein Partner nicht nur das Haar, sondern auch die Aluminiumfolien, Aluminiumtuben und überschüssige Haarfarbe abholt. Alles ist super reibungslos geregelt und sehr professionell!

Stolz darauf, das erste Green Circle Salon in Deutschland zu sein!!

Franca Schnell
Green Room – Düsseldorf

Mit Green Circle Salons zusammenzuarbeiten, gibt mir ein gutes Gefühl. Früher habe ich weniger über unseren Abfall nachgedacht. Jetzt fühle ich mich immer gut, wenn ich dem Abfall ein zweites Leben geben kann. Wir spüren auch, dass die Kunden voll und ganz dabei sind. 90 % unserer Kunden haben kein Problem damit, einen zusätzlichen Euro für das Recycling ihres Abfalls zu zahlen.

Daphne
Merksem Art Factory

Green Circle Salons war für uns der erste Schritt, um selbst über Nachhaltigkeit nachzudenken. Danach ging es sehr schnell und wir haben überlegt, was wir sonst noch tun könnten. Es ist eine großartige Zusammenarbeit, vor allem die Interaktion zwischen uns und Green Circle Salons.

Tilke Beckers
Coiffure Modern

Das Schöne ist, dass es kostenneutral ist; der Kunde zahlt etwas mehr, damit wir recyceln können. Die Kunden reagieren sehr positiv und ich bin überzeugt, dass sie langfristig nur noch Green Circle Salons wollen werden.

Maikel Van der Valk
Rob Peetoom Den Haag

Unsere Branche erzeugt viel zu viel Abfall. Als Unternehmer finde ich es daher wichtig, meinen grünen Beitrag leisten zu können. Green Circle Salons macht das sehr einfach!

Gitte Gys
Colorbar by Gitte

Green Circle Salons is bij ons de eerste stap geweest om zelf over duurzaamheid na te denken. En daarna is het supersnel gegaan en zijn we gaan kijken wat we nog konden doen. Het is een super samenwerking, vooral de interactie tussen ons en Green Circle Salon.

Tilke Beckers
Coiffure Modern

Samenwerken met Green Circle Salons geeft me een goed gevoel. Hiervoor dacht ik minder na over ons afval. Nu voel ik me altijd goed als ik het afval een tweede leven kan geven.
We voelen ook dat klanten helemaal mee zijn, 90% van onze klanten hebben geen probleem met het betalen van een extra euro voor de recyclage van hun afval.

Daphne
Merksem Art Factory

Het bevalt ons heel goed. Het is zeker geen extra werk om het afval te verzamelen. Dat komt door de goede tools en de juiste begeleiding. Trots dat wij als Koffijberg Hairdresses kunnen bijdragen aan een mooiere wereld.


Koffijberg Amsterdam

Het mooie is dat het kostenneutraal is, de klant betaalt iets meer opdat wij kunnen recycleren. Klanten reageren heel positief en ik ben ervan overtuigd dat zij op termijn enkel nog maar Green Circle Salons willen.

Maikel Van der Valk
Rob Peetoom Den Haag

Onze industrie creëert veel te veel afval. Als ondernemer vind ik het daarom belangrijk mijn groene steentje te kunnen bijdragen. Green Circle Salons maakt dat erg gemakkelijk!

Gitte Gys
Colorbar by Gitte

Ready to create beauty, not waste?

Sluit je aan bij de community!

Onze planeet heeft betrokken leiders nodig. Sluit je aan bij meer
dan 16.000 Waste Warriors over de hele wereld die de mensen en
de planeet mooi houden.

Bereken jouw impact