Create beauty
not waste

De kappersindustrie produceert 13 ton afval per dag in de Benelux, dat moét anders! Start vandaag met de recyclage van haar, aluminiumfolies, kleurtubes en kleurresten en het besparen van water en energie.

Vraag meer infoWat is een Green Circle Salon?

Makkelijk tot 90% van je afval recyclen

Hoe werkt het? Simpel: jij verzamelt afval uit je kapsalon, wij doen de rest. Al onze kappers zeggen het: ‘Recycling has never been so easy’. We starten met een recyclingworkshop voor jou en je werknemers. Wij nemen al de benodigdheden mee: afvaldozen, marketingmateriaal en ons geloof in een groenere toekomst. Tijdens de workshop leggen we je uit hoe te recycleren en jij kan al je vragen stellen.

Daarna word jij een echte waste warrior. Jij gooit alles in de juiste bak en als die vol is, stuur jij een mailtje en komt onze duurzame transportpartner de doos binnen enkele dagen ophalen.

BEREKEN JOUW IMPACT

Meer dan 16 000 kappers doen al mee, jij ook?

Waarom jij een waste warrior moet worden? We leggen het je graag uit.

Doe het voor de planeet

Het grootste deel van je afval wordt vandaag verbrandt of je spoelt het weg onze waterwegen in. Dat is slecht voor onze planeet én moét anders. Jij kan een verschil maken. Verzamel en recycleer afval uit je salon. Wij recycleren al je haarafval, metalen spuitbussen, overtollige haarkleuring en aluminiumfolies. Zo word jij een echte waste warrior!

Doe het voor je klanten

Als maar meer mensen vinden de klimaatcrisis een primair probleem waar de overheid, maar ook bedrijven een oplossing voor moeten vinden. Jij kan de oplossing zijn door duurzaamheid voorop te zetten. Lok milieubewuste klanten en show ’em how it’s done. Laat die goede reviews voor je salon maar komen.

Doe het voor jouw omzet

Klanten willen extra betalen voor een duurzame kapper, daarom raden we je aan de klant een ecologische bijdrage te laten betalen. Dit is meer dan wat ons programma kost, zo heb jij extra geld om in de verduurzaming van je salon te steken, of gewoon voor jezelf te houden.

Doe het om te besparen

Gebruik die extra inkomsten om te investeren in milieuvriendelijke technologieën voor je salon. Die verbruiken minder energie en besparen je een smak centen.

Hoeveel kost het?

“You cannot be green when you are in the red.” Dat weten we. Daarom raden we je aan om jouw klanten een ecologische bijdrage te laten betalen van 1 euro. Zo kan jij je focussen op wat je het beste doet: je klanten mooi maken, én je verdient per bezoek iets extra. Geld dat je in ecologische optimalisaties kan investeren, of op eender welke manier jij wil.

Waste Program

Focus enkel op het afvalverwerkingsproces van jouw kapperszaak. Hierin zit inbegrepen:
 • JAARLIJKSE FEE€250
 • KOST PER DOOS€195

Hoe recupereer je jouw bijdrage?

 • Jouw kost per bezoek€0,25 - €0,35
 • De ecologische bijdragen van jouw klant€0,50
 • Wat je verdient per bezoek€0,25

FULL CIRCLE Program

Focus naast het recycleren ook hoe je jouw CO2 uitstoot kan verminderen en besparen op water en elektriciteit. Hierin zit inbegrepen

Test fase

Contacteer ons voor meer info

Onze waste warriors aan het woord

“Onze industrie creëert veel te veel afval. Als ondernemer vind ik het daarom belangrijk mijn groene steentje te kunnen bijdragen. Green Circle Salons maakt dat erg gemakkelijk!”

Gitte Gys
Colorbar by Gitte

Hoeveel afval produceert jouw zaak?

Bereken hoeveel dozen jij nodig hebt om je afval te recycleren.

Jouw salon kan jaarlijks Master Result besparen.

Haar:
250
Alluminium:
250
Kleuring:
250
# dozen nodig:
250
Extra inkomsten*:
250
* Door 0,50 euro ecologische bijdrage per bezoek te vragen.

Wil jij samen met ons de kapperssector verduurzamen? Wij leggen je graag uit hoe en wat jij kunt doen.
Laat je gegevens achter en we contacteren je

Veelgestelde vragen

Zit je met een prangende vraag? Het antwoord vind je hoogstwaarschijnlijk hieronder. Is dat niet het geval, aarzel dan niet om ons te contacteren. We helpen graag!
 • 1. Een Green Circle Salon worden, hoeveel kost dat?

  Je betaalt een jaarlijkse bijdrage van 250 euro. Daarnaast betaal je 195 euro per lege doos die je bestelt. Hoeveel dozen je nodig hebt, hangt af van de grootte van je salon en welk type salon je runt. Reken jaarlijks op 1 doos voor barbershops of als je geen aluminiumfolies gebruikt. Voor een salon die ook kleuring doet reken je tot 2 dozen per voltijdse medewerker per jaar. Bereken hoeveel dozen je nodig hebt met de calculator.

 • 2. Hoe overtuig ik mijn klanten?

  75% van de consumenten* geeft aan dat ze zorg dragen voor het milieu belangrijk vinden. Als kapper heb je er dus alle baat bij transparant te communiceren over hoe je je CO₂-uitstoot beperkt en het afval uit je salon recycleert. Wedden dat de meeste klanten met plezier bijdragen aan jouw engagement voor een mooiere wereld?

  *Climate Action Awareness Report 2022 – Climate Partner

 • 3. Wat als ik het programma wil stopzetten?

  Bij Green Circle Salons werken we met algemene verkoopvoorwaarden. Wil je het programma stopzetten, breng ons dan drie maanden op voorhand op de hoogte. Je hoeft geen dozen terug te sturen.

 • 4. WAT ALS IK VERDER WIL GAAN DAN enkel RECYCLAGE?

  Dat kan! We hebben ook een uitgebreid programma (The Full Circle Program) met CO2-voetafdruk berekening en advies rond de impact van energieverbruik, waterverbruik, transport, gebouw of aankopen. We zijn het momenteel aan het testen met 40 salons uit de Benelux. Als je meer info wil, aarzel niet om ons te contacteren.

 • 5. Is het financieel interessant?

  We adviseren salons om een ecologische bijdrage te integreren in hun prijzen. Met 50 cent per visite, is het programma kostenneutraal. Door 1€ te vragen, creëer je extra inkomst waarmee je extra eco-besparingen kan doen om zo de duurzaamheidtransitie van jouw salon te financieren en te versnellen. Een van onze deelnemend salons heeft een onderzoek gedaan en ondervond dat meer dan 90% van haar klanten positief reageerden op de ecologische bijdrage van 1€! 

 • 6. Hoeveel dozen heb ik nodig?

  In één doos past afval van 350 tot 500 bezoeken. Reken jaarlijks op 1 doos voor barbeshops of als je geen aluminium folies gebruikt. Voor een salon die ook kleuring doet reken je tot 2 dozen per voltijdse medewerker per jaar. Bereken hoeveel dozen je nodig hebt met de calculator.

 • 7. Recycleren, is dat moeilijk?

  Helemaal niet! Papier, karton en plastic sorteer je vaak al. Voortaan voeg je daar gewoon haar, kleuring en metalen aan toe. In de workshop die we geven in het begin, tonen we je enkele manieren om recycleren nog handiger te maken.

 • 8. Wat doen jullie met het haar

  We werken samen met twee partners. Human Material Loop die van het afgeknipte haar vezels voor kledij maakt. Super innovatief, en super nodig! Want de kleding industrie gebruikt vandaag veel stoffen die niet te recycleren zijn, de haarvezel is dat wel én ook volledig natuurlijk. En Hair Recycle die haarmatten en haarsokken creëert om olie uit rivieren, haven of industriële plaatsen te absorberen. Wist je dat 1 kilo haar tot 8 liters olie kan absorberen?

 • 9. Wat doen jullie met de metalen?

  Aluminium is oneindig recycleerbaar, maar spijtig genoeg niet als er chemische stoffen op zitten. Geen probleem voor ons! Onze partner Vanheede ontsmet de metalen van jullie kapperszaak om dan weer oneindig te kunnen recycleren.

 • 10. Wat doen jullie met de kleuring?

  Kleuring in de goot weggooien is slecht voor de waterkwaliteit. Daarom recycleren we dit graag mee. Vandaag verbrandt onze partner Vanheede de kleuring op een gecontroleerde manier om er elektriciteit van te maken. Dit is niet de beste oplossing, we zijn nog volop aan het zoeken naar een betere circulaire manier. Laat ons zeker weten als jij ideetjes hebt.

 • 11. Hoe overtuig ik mijn personeel om mee te doen?

  We merken dat de startworkshop heel belangrijk is. Als daar iedereen op aanwezig is en goed snapt waarom jullie als salon op duurzaamheid willen inzetten, volgt het recycleren vanzelf. Het recyclen zelf is een makkelijk taakje dat weinig moeite vraagt. Zo draagt iedereen in je salon zijn duurzame steentje bij!

 • 12. Hoe overtuig ik mijn baas om mee te doen?

  Door te werken met Green Circle Salons zet je baas zich in voor een duurzamere planeet. Bovendien brengt het een pak positieve gevolgen voor het bedrijf met zich mee. Zo krijgt het kapsalon een positief imago, wat milieubewuste klanten en nieuwe medewerkers aantrekt. Daarnaast dalen de water- en energierekeningen van het salon, aan de hand van ons advies rond CO₂-uitstoot. Alleen maar voordelen dus!

 • 13. Wat doe ik wanneer een doos vol zit met afval?

  Heel eenvoudig: je stuurt ons een e-mail met het aantal op te halen dozen, en de datum waarop je ze kwijt wil. Indien gewenst staat onze transportpartner binnen de 24 uur aan de deuren van je salon. Hetzelfde met retourdozen- of zakken.

 • 14. Ik heb weinig ruimte in mijn salon. Zal ik de dozen een plekje kunnen geven?

  Je hebt niet veel plek nodig. De recycleerdozen voor haar en metalen meten 60x60x30, zodat ze in je salon kunnen staan. De doos voor kleuring meet 20x15x10 en kan je in het kleurenlaboratorium naast de gootsteen plaatsen. De retourdoos meet 90x40x40, dus die bewaar je best in een opslagplaats.

 • 15. Waarom is het belangrijk om mijn ecologische voetafdruk te laten berekenen?

  Je kapsalon verbruikt veel water en elektriciteit. Dat leidt tot CO₂-emissie, de grootste oorzaak van de opwarming van de aarde. Door de CO₂-uitstoot van je salon te berekenen, kunnen we je nadien van gericht advies voorzien om tot een kleinere ecologische voetafdruk te komen. Zo zet je een belangrijke stap richting CO₂-neutraliteit, het doel van de Europese Unie tegen 2050. De komende jaren zullen daar heel wat nieuwe wetten rond verschijnen. Op tijd begonnen is half gewonnen!

Nog vragen?

Word een Green Circle Salon

Geen gedoe, minder afval en meer gelukkige klanten.

Green Circle Salons Benelux
Xavier De Cocklaan 86-88
9831 Sint-Martens-Latem

BE 0790.181.004

2023 © Green Circle Salons - All right reserved.