Circulair! Why do I care?

Circulariteit, wat betekent dat? En kan ik als kapper een verschil maken? We leggen je in deze blog haarfijn uit wat het wil zeggen, en oh wees maar zeker dat jij een verschil kan maken!

De toekomst van de kapperswereld is circulair! Elke stylist kan een enorme impact maken door het recyclen van afval, maar ook door actief duurzame ingrepen te doen. Minder materialen gebruiken, meer hergebruiken en daar waar het niet kan, recyclen: dat is de circulaire economie!

“Reduce > Reuse > Recycle”, zo kan je ons leven in de (nabije) toekomst samenvatten op vlak van materiaalgebruik. Niet gebruiken wat we niet (écht) nodig hebben, hergebruiken waar mogelijk, en recycleren waar het niet anders kan.

Het lineaire “Take > Make > Use > Waste” model biedt geen antwoord op alle uitdagingen waar we voor staan : klimaatverandering, grondstoffenschaarste en stijgende prijzen, biodiversiteitsverlies, oceaanvervuiling, mijn(roof)bouw die mensenlevens en natuur verwoest, …

Per product kijk je als salon wat haalbaar is. Kan je bijvoorbeeld koffiebekers herbruikbaar maken en zo minder materiaal gebruiken? Of kun je de hoeveelheid kleuring per klant verminderen? Want minder kleuring is ook beter voor de portefeuille!

“Als we lineair blijven verder doen, dan gaan we wereldwijd zonder grondstoffen zitten. Daarom is het belangrijk nu in actie te schieten en circulair te gaan ondernemen.”

Hoe kun jij als kapper je steentje bijdragen?

  1. Sorteer: Jij kan met Green Circle Salons al een hele impact maken. Jij sorteert, en wij geven het een tweede leven.
  2. Inspireer: Vertel jullie verhaal aan je klanten, leveranciers en iedereen die je tegenkomt. Als jij anderen kan inspireren om ook circulair te gaan leven, dan maken we pas impact!
  3. Analyseer: Maak een analyse van wat je al doet en wat er beter kan. Kunnen we producten hergebruiken of minder materialen gebruiken? En waar gaan we recyclen als het niet anders kan?

Ready to create beauty, not waste?

Sluit je aan bij de community!

Onze planeet heeft betrokken leiders nodig. Sluit je aan bij meer
dan 16.000 Waste Warriors over de hele wereld die de mensen en
de planeet mooi houden.

Bereken jouw impact