Create beauty
Not waste

50% – 60% van het afval dat salons produceren wordt momenteel niet gerecycleerd, dat moét anders! Start vandaag met de recyclage van haar, aluminiumfolies, kleurtubes en kleurresten en het besparen van water en energie.

Vraag meer infoWat is een Green Circle Salon?

Meer dan 16 000 kappers doen al mee, jij ook?

Waarom jij een waste warrior moet worden? We leggen het je graag uit.

Doe het voor de planeet

Het grootste deel van je afval wordt vandaag verbrandt of je spoelt het weg onze waterwegen in. Dat is slecht voor onze planeet én moét anders. Jij kan een verschil maken. Verzamel en recycleer afval uit je salon. Wij recycleren al je haarafval, metalen spuitbussen, overtollige haarkleuring en aluminiumfolies. Zo word jij een echte waste warrior!

Doe het voor je klanten

Als maar meer mensen vinden de klimaatcrisis een primair probleem waar de overheid, maar ook bedrijven een oplossing voor moeten vinden. Jij kan de oplossing zijn door duurzaamheid voorop te zetten. Lok milieubewuste klanten en show ’em how it’s done. Laat die goede reviews voor je salon maar komen.

Doe het voor jouw omzet

Klanten willen extra betalen voor een duurzame kapper, daarom raden we je aan de klant een ecologische bijdrage te laten betalen. Dit is meer dan wat ons programma kost, zo heb jij extra geld om in de verduurzaming van je salon te steken, of gewoon voor jezelf te houden.

Doe het om te besparen

Gebruik die extra inkomsten om te investeren in milieuvriendelijke technologieën voor je salon. Die verbruiken minder energie en besparen je een smak centen.

Onze partners

We werken samen met

Jij verzamelt het afval, wij geven het een tweede leven

Jij verzamelt het haar, de resten van de kleuring en het aluminium uit je kapsalon, wij doen de rest. Zo kun je makkelijk tot 90% van je afval een tweede leven geven. Benieuwd hoe wij het recyclen? Klik hieronder verder.

Haar

Het afgeknipte haar bewaar je in een aparte doos. Zodra deze vol is, komen wij het ophalen en wordt het gesorteerd bij Westlandia, een maatwerkbedrijf in Ieper, België. Daarna wordt het haar gebruikt voor het maken van haarmatten of kleding.

Kleuringen

Je kleuring in de spoelbak weggooien is schadelijk voor onze waterwegen en waterkwaliteit. Door het apart te houden, maak je al een aanzienlijk verschil. Wij zetten de verzamelde kleuring om in schone energie door het gecontroleerd te verbranden.

Aluminium

Na het verzamelen van de haarfolies en aluminiumfolies door het haarsalon en de sortering bij Westlandia, worden de aluminiumfolies gedesinfecteerd door Vanheeden (afvalverwerker). Dit zorgt ervoor dat het aluminium terug via de reguliere weg eindeloos kan worden gerecycled.

Onze waste warriors aan het woord

Green Circle Salons is bij ons de eerste stap geweest om zelf over duurzaamheid na te denken. En daarna is het supersnel gegaan en zijn we gaan kijken wat we nog konden doen. Het is een super samenwerking, vooral de interactie tussen ons en Green Circle Salon.

Tilke Beckers
Coiffure Modern

Samenwerken met Green Circle Salons geeft me een goed gevoel. Hiervoor dacht ik minder na over ons afval. Nu voel ik me altijd goed als ik het afval een tweede leven kan geven.
We voelen ook dat klanten helemaal mee zijn, 90% van onze klanten hebben geen probleem met het betalen van een extra euro voor de recyclage van hun afval.

Daphne
Merksem Art Factory

Het bevalt ons heel goed. Het is zeker geen extra werk om het afval te verzamelen. Dat komt door de goede tools en de juiste begeleiding. Trots dat wij als Koffijberg Hairdresses kunnen bijdragen aan een mooiere wereld.


Koffijberg Amsterdam

Het mooie is dat het kostenneutraal is, de klant betaalt iets meer opdat wij kunnen recycleren. Klanten reageren heel positief en ik ben ervan overtuigd dat zij op termijn enkel nog maar Green Circle Salons willen.

Maikel Van der Valk
Rob Peetoom Den Haag

Onze industrie creëert veel te veel afval. Als ondernemer vind ik het daarom belangrijk mijn groene steentje te kunnen bijdragen. Green Circle Salons maakt dat erg gemakkelijk!

Gitte Gys
Colorbar by Gitte

Start vandaag!

Geen gedoe, minder afval en meer gelukkige klanten.
Laat je gegevens achter en wij geven je met plezier meer uitleg

Join the movement!

Laat je gegevens achter en wij contacteren je met meer info. Volledig vrijblijvend.